SeneCura SeniorCentrum Modřice

Zahradní slavnost SeniorCentra Modřice

Léto nám pomalu končí, ale my jsme nezaváhali a rozloučili jsme se s ním v plné parádě. Termín třetího ročníku Zahradní slavnosti jsme vybrali na středu 2. září. Jak už název napovídá, tahle velká akce se konala na naší nádherné zahradě, kterou jsme ještě decentně přikrášlili. Výzdobu jsme chtěli co nejvíce přírodní, a tak se naše kolegyně vydala na louku a do lesa natrhat nějaké kytičky, lístky, větvičky a jiný různý materiál, který nám nádherně ozdobil cestu do zahrady a altán. Den předem jsme s klienty v rámci tvoření pro radost vyrobili vázičky na stoly, které obdivovali snad všichni zúčastnění. Dominantou výzdoby byly květinové závěsy, které celý prostor ještě více rozzářily a rozveselily.

A co by to bylo za slavnost, kdyby chybělo výborné jídlo, pití a skvělá muzika. O občerstvení se postaral náš úžasný kuchař Michal se svým týmem. Připravil neodolatelné dobroty na grilu, jako třeba marinovanou krkovičku, bavorské klobásky, nebo kuřecí steak. K masu nesměla chybět hromada zeleniny a výtečné dresinky. A jelikož moc dobře ví, že většina klientů neodolá sladkému, nachystal také svatební koláčky, věnečky a smetanové větrníčky, ke kterým se náramně hodila lahodná káva. Pro milovníky vína nechybělo bílé, červené a také burčák a pro pivaře bylo samozřejmě nachystané vychlazené pivečko. K těm všem dobrotám nám tradičně hrála cimbálová kapela.  Pod naším altánkem to prostě žilo a smích byl slyšet snad až k modřickému kostelíčku.

Troufnu si říct, že vše bylo dokonalé, až na jednu podstatnou věc. Celá tahle krásná akce se letos z bezpečnostních a hygienických důvodů poprvé odehrála bez rodinných příslušníků a blízkých našich klientů. Všechen personál se ale snažil dělat vše pro to, aby se všichni dobře bavili a nebyli smutní, že je v tenhle krásný den nemohl nikdo navštívit. A to se snad i povedlo a nikdo neodcházel smutný, naopak se na tvářích objevovaly jen úsměvy a z úst klientů zněla samá chvála nejen na jídlo a výzdobu, ale také na všechny kdo se na slavnosti podíleli a pomohli nám vytvořit nádhernou atmosféru tohoto nezapomenutelného odpoledne.

 Další článek