SeneCura SeniorCentrum Modřice

Měsíc říjen v SeniorCentru Modřice

V říjnu se nám v plném proudu rozjel podzim a listí v naší krásné zahradě, i všude kolem, se zbarvilo do nádherných podzimních tónů. Jenže k podzimu patří většinou i deštivé počasí, a tak se našim klientům omezila možnost jít na procházku nebo jen tak posedět venku na lavičce. Proto pro nás bylo velmi důležité vymyslet pro klienty nějaké milé rozptýlení. Nápad na sebe nenechal dlouho čekat. Rozhodli jsme se zrealizovat již starší projekt, pro který byl nyní ten správný čas. Pořídili jsme k nám do SeniorCentra Modřice dvě roztomilá chlupatá zvířátka, dvě morčecí slečny.

Morčátka jsme pojmenovali Amálka a Nutella. Ty v měsíci říjnu oslavily třetí měsíc života. Amálka je zbarvená spíše do světlejších tónů, za to Nutella, již podle jména, je zbarvená spíše do tmava.

Ohlasy klientů na pořízení zvířátek byly úžasné a všem se naše nové parťačky moc líbily. Klienti s oblibou morčátkům čistí klec, mazlí se s nimi, a dokonce pro ně v rámci jedné z aktivit vyrobili pamlsky v podobě sušenek ze zeleniny a ovesných vloček. Doufáme, že do budoucna, až trochu povyrostou a nebudou tak roztržitá, budou skvělý caviaterapeutický tým.

Ale neradi bychom našimi malými, novými kolegyněmi zastínili další projekt, který u nás v domově probíhal a stále probíhá. Jedná se o brýle s virtuální realitou Kaleido, díky nimž se klienti mohou dostat na místa, kam by se v tomhle nelehkém období dostali jen těžko. Virtuální realita je může dopravit k moři, do center historických měst nebo třeba na prohlídku galerie či na koncert vážné hudby. I takhle se dá v nehezkém počasí a v době zákazu návštěv klientům zpříjemnit den.

Mimo jiné samozřejmě i nadále probíhají skupinová cvičení a skupinové aktivity, i když jen v omezeném počtu lidí. Ale i tak jsme moc rádi, že je nám umožněno alespoň v omezené míře našim klientům dopřát trochu relaxace, pohybu a také možnosti dostat se alespoň na chvíli do kolektivu.

Věříme, že se nám podaří bezpečně tuhle těžkou dobu přečkat a těšíme se na lepší zítřky.

 Další článek