SeneCura SeniorCentrum Modřice

Mikuláš a rozsvěcení vánočního stromku v SeniorCentru Modřice

Místy velmi dojemné chvilky, při kterých nebyla nouze o emoce a slzičky, si prožili naši klienti 4. prosince, kdy nás do SeniorCentra Modřice přišel potěšit Mikuláš s andělem a čertem a také se rozsvítil náš vánoční strom.

Letos sice vycházel předvečer sv. Mikuláše na sobotu, ale to nás aktivizační pracovnice neodradilo, a rozhodly jsme se klienty poctít návštěvou o den dříve. V 9 hodin na nás čekal vozík plný ovoce, perníků a čokoládových pochutin od našeho hodného šéfkuchaře Michala Nováka, a to opravdu pro všechny, jelikož v SeniorCentru Modřice jsou samí hodní a milí klienti.

Anděl nasadil křídla, čert rohy, Mikuláš vzal berličku a mohly jsme vyrazit mezi naše klienty. Smích, modlitby i básničky jsme od našich klientů slyšely moc rády. Naše klienty zase nejvíc zajímalo, kdo se to vlastně pod kostýmy skrývá. Nakonec to poznali skoro všichni.

Alespoň na malou chvíli se tak klienti opět mohli vrátit do svých dětských let a mohli zavzpomínat, jak právě tento den trávili kdysi se svými dětmi.

Tento den ovšem návštěvou Mikuláše neskončil, v 16 hodin bylo pro klienty nachystané rozsvícení vánočního stromku na naší zahradě.

V posledních letech tuto akci mohli klienti zažívat ve společnosti svých blízkých, bohužel letos kvůli nelehké situaci musel vzniknout náhradní plán. Klienti rozsvícení pozorovali z oken a balkónů svých pokojů, kde dostali od pečovatelů svařené víno a na zahradě jim zpíval a hrál na klávesy koledy náš muzikant, pan Hanuš. Zpěv koled se linul i z balkónů z protějšího domu, kde se objevovaly děti se svými rodiči a pěkně se zapojily.

Doufáme, že příští rok už se u našeho stromu sejdeme i s rodinnými příslušníky a budeme si moci zazpívat koledy a ochutnat cukroví všichni společně.

 Další článek