SeneCura SeniorCentrum Modřice

Maďarské dny v SeniorCentru Modřice

U nás v SeniorCentru v Modřicích se uskutečnil první tematický týden, který se bude pravidelně konat každý poslední týden v měsíci. Své prvenství získalo Maďarsko. Ptáte se, v čem spočívá maďarský týden? Vlastně úplně ve všem. V těchto dnech klienty čekala nejen maďarská kuchyně, o kterou se postaral náš skvělý šéfkuchař Michal, ale také maďarské písně, ochutnávka tokajského vína a tradičních klobásek, dále také vědomostní kvíz, Cestománie, jak jinak než na téma Maďarsko.

O zemi, která je známá především díky Balatonu, lázním a dobrému vínu vědí naši klienti už téměř vše. O tom jsme se mohli přesvědčit při vědomostním kvízu, který jsme pro klienty připravili. Mezi našimi tradičními týmy A a B to bylo do poslední chvíle velmi vyrovnané, ale nakonec o pouhý jeden bod vyhrál tým pod vedením vlajkonoše pana Soukupa.

Další den klienty čekala ochutnávka maďarského vína a klobásek, trochu maďarské muziky a také pořad o maďarských specialitách. Klienti si také napekli tradiční moučník, specifický svou vůní skořice a citronové kůry, Kossuth Kifli.

A aby se nám Maďarsko neomrzelo, závěr týdne jsme ukončili oblíbenou Cestománií a psát, kam jsme cestovali, je asi zbytečné…

Nyní si dáme trochu oddech od mezinárodních specialit, ale v duchu už se všichni těšíme na to, jaká země nás čeká příště. Bude to něco exotického, nebo zůstaneme v Evropě? To je otázka, na kterou se dozvíme odpověď až za měsíc. Mezitím nás čeká spousta dalších zajímavých aktivit a zážitků.

 Další článek