SeneCura SeniorCentrum Modřice

Výlet do zoologické zahrady ve Vyškově

Je tomu již více než polovina roku, co jsme v našem SeniorCentru Modřice ubytovali naše morčecí terapeutky. Nyní mají svoje letní sídlo na zahradě, kde je klienti pravidelně navštěvují. Jsou velice oblíbené a díky jejich popularitě a objevené lásce ke zvířatům jsme vyrazili na výlet do zoologické zahrady ve Vyškově navštívit další zvířata.

Celým výletem nás provázelo nefalšované letní počasí. Všechna zvířata proto většinou odpočívadla ve stínu, a mohli jsme si je tak v klidu prohlédnout. My jsme pozorovali je a oni pozorovali nás. Nejvíce jsme zaujali snad partičku lemurů, kterým zvědavost nedala klidu a očíhli si nás, jak jen mohli.

Vyškovská zoo není žádná divoká exotika. Žije zde mnoho zvířat, která klienti znají z domova. Králíci, kozy, slepice, skot apod., avšak jsme byli obohaceni o nespočet dalších druhů.

Poté, co jsme navštívili všechny kouty zahrady, jsme zamířili k poslední expozici akvária, kde se pohledem pokochali nejen rybáři.

Znaveni sluncem jsme se nalodili zpátky do autobusu a s muzikou se vydali zpět k domovu, kde nás čekala rajská omáčka a zasloužilý chládek.

 Další článek