SeneCura SeniorCentrum Modřice

Degustace luxusních čokolád v SeniorCentru Modřice

S pestrou nabídkou čokolád z Belgie, Francie nebo Nizozemska k nám přijel v úterý pan Pavel Mitrenga z ostravského velkoobchodu s čokoládou. Naši klienti měli možnost ochutnat celou řadu různých druhů kvalitní čokolády, jako jsou kakaové lanýže, hořkou čokoládu s višní a likérem, různé druhy mandlí v čokoládě, čokoládové tyčinky s různými příchutěmi a čokoládové dukátky s malinami či karamelem.
Nejprve nám pan Mitrenga řekl něco o čokoládě a její historii a pak začala námi velice očekávaná degustace. Na otázku: „Co si myslíte, že budete ochutnávat jako první?“, odpověděla paní Benešová: „No, řekla bych, že asi čokoládu!“, čímž nás velice pobavila.

A měla samozřejmě pravdu, to ano, ale jako první jsme ochutnávali francouzské kakaové lanýže s příchutí lískových ořechů, které byli vskutku výborné. Následovaly višně v čokoládě, kdy nás pan Mitrenga poučil, že název višně v čokoládě je pouze obecný. My jsme konkrétně ochutnali hořkou čokoládu s višní a likérem. Další na řadě byla degustace mandlí v čokoládě. Začali jsme prvně mandlemi v mléčné čokoládě, dále v hořké čokoládě a nakonec jsme ochutnali opravdovou delikatesu, madle v mléčné čokoládě obalené ve skořici. Mňam!

Ochutnali jsme také různé druhy čokoládových tyčinek. První tyčinka byla z hořké čokolády s pomerančem, druhá z mléčné čokolády s mléčnou náplní a poslední bílá čokoláda s caffè latte náplní. Byl to opravdu požitek pro naše rozmlsané chuťové pohárky, které jsme touto degustací na chvíli nadmíru uspokojili. Naši klienti měli také možnost si zakoupit čokoládu či čokolády, které jim nejvíce zachutnaly. A této možnosti samozřejmě rádi využili.

Těšíme se již na příští návštěvu, kdy nás pan Mitrenga bude opět rozmazlovat svými vynikajícími čokoládovými delikatesami.

 Další článek