SeneCura SeniorCentrum Modřice

Filharmonie Brno v SeniorCentru Modřice

V pátek k nám do SeniorCentra Modřice přijela vzácná návštěva z Filharmonie Brno. Přijel k nám totiž kontrabasový kvartet uspořádat koncert pro naše klienty. Na tento krásný nástroj nám zahráli pánové Martin Sedlák, Martin Šranko, Marek Švestka a Ondřej Sejkora a doprovázela je slečna Bc. Rebecca Grosschmidtová, které moc děkujeme za to, že se tento krásný koncert vůbec uskutečnil.

Panové nám prvně zahráli klasiku. Malou noční hudbu od Wolfganga Amadeuse Mozarta nebo Uherský tanec číslo 5 od Johannese Brahmse. Pan Marek Švestka po odehrání skladby zkoušel paměť naši a hlavně našich klientů dotazy, která to byla skladba anebo skladatel. Když zazněl Can Can od Jacquese Offenbacha, pan Marek Švestka nás pobavil historkou, kdy navštívil Paříž a rozhodoval se, zda raději utratí peníze za svačinu na celý týden nebo si zakoupí vstupenku do známého Moulin Rouge. Vyhrála to svačina.

Od klasické hudby jsme se posunuli do 20. století a pánové nám zahráli filmové hity Život je jen náhoda od trojice Ježka, Voskovce a Wericha, ústřední melodie z filmů Muž a žena, Kmotr a Piráti z Karibiku.

U našich klientů měl koncert velký úspěch. Neskrývali dojetí a upřímnou radost. Tudíž do budoucna doufáme, že se nám ještě podaří takový koncert díky slečně Grosschmidtové ve spolupráci s Filharmonií Brno uskutečnit.

 Další článek