SeneCura SeniorCentrum Modřice

Muzikoterapie v SeniorCentru Modřice

V SeniorCentru Modřice jsme si užili jedno krásné májové odpoledne a příjemně strávené chvíle našich klientů s muzikoterapeutkou Růženkou Koudelkovou.

Tato mladá a nadaná slečna nás vtáhla do kouzla zvuků různých hudebních nástrojů, písní, hudby a všechny náznaky odpolední únavy se rozplynuly. Pocit relaxace na slunné pláži za zvuku šumějícího moře byl dokonale navozen bubínkem s příznačným názvem “šumění moře”. Tento malovaný bubínek s vyobrazením podmořského světa šel z rukou do rukou a někteří klienti by nejraději strávili s tímto nástrojem celé odpoledne. To by byla škoda, protože nás čekala ještě pestrá škála hudebních nástrojů jako je zvonkohra, cabasa, maracasy, dešťová hůl a také zajímavá kalimba.

Zpestřením byl také hudební kvíz, který úspěšnému luštiteli přinesl odměnu v podobě příjemné balónkové masáže dlaní s písničkou na rtech. Nikdo nepřišel zkrátka. Zazněly známé lidové písně, které jsme si za doprovodu kytary a nádherného zpěvu slečny Růženky společně zazpívali. Nikomu se nechtělo skončit.

Už nyní se těšíme na příští muzikoterapii s Růženkou.

 Další článek