SeneCura SeniorCentrum Modřice

Pečení v SeniorCentru Modřice

Měsíc květen se chýlí ke svému konci, a my jsme v plných přípravách desertu na naši pravidelnou narozeninovou oslavu. Tentokrát přišla chuť na ovocný, osvěžující, tak trochu již do léta laděný zákusek, kterým piškot s ovocem a želatinou bezesporu je.

Pustili jsme se ihned do práce, protože vyšlehat suroviny na čtyři piškoty dá práci a zabere chvíli času. Mezitím, co se piškoty pekly a chladily, bylo potřeba nakrájet broskve a jahody, které ještě doplnily mandarinky. Klienti se tohoto úkolu zhostili s nadšením. Vše nachystáno! Už jen úhledně střídat ovoce na vychladlém piškotovém korpusu, aby každý zakrojený kousek obsahoval všechny použité druhy ovoce. Vznikaly různé kreativně pojaté mozaiky, které závěrem obdržely želatinovou peřinku jahodovo-malinové chuti s kapkou citrónu. Klientky vzpomínaly na oblibu tohoto zákusku v rodinách a hlavně u dětí, když jej doma také v letních měsících připravovaly.

Vůně byly tak lákavé a vybízející k ochutnání, že už se nemůžeme dočkat druhého dne, kdy vychlazeným desertem ozdobíme narozeninovou tabuli a následně uspokojíme naše chuťové pohárky.

 Další článek