SeneCura SeniorCentrum Modřice

Chorvatský týden v SeniorCentru Modřice

Tak jako je u nás již zvykem, jednou do měsíce se vydáváme na gurmánský výlet v podobě chutných jídel v našem SeniorCentru Modřice. Měsíc květen byl tedy ve znamení prosluněného Chorvatska.

Klienti měli možnost díky našim báječným kuchařům ochutnat chorvatské speciality. Na začátku týdne, v úterý, ochutnali k snídani kajganu – vaječnou smaženici. Jako polévku ochutnali hovězí čorbu a na druhý chod klienty čekala plejskavica s pečenými bramborami, nebo žgvacet z drůbežího masa a jako kakaový dezert bajaderu. Středa se nesla v znamení již pověstného kvízu, u kterého jsme si vychutnali kafíčko se šlehačkou a hned několik zmrzlin-vanilkovou, jahodovou, pistáciovou a citrónovou. Zmrzlina prostě k Chorvatsku patří.

Ve čtvrtek, jak jinak, jsme pokračovali s dobrotami. Klienti ochutnali k snídani zadarský ořechovník. Na obědě si klienti pochutnali na zeleninové polévce maneštre, dalmatské pašticadě, dalmatském pudingu rožatě a nechyběla ani typická večeře v podobě ombola s blitvou a ajvarem. Tolik dobrot, nových chutí se linulo naším Domovem. Pátek nám krásně zakončila cestománie, a naši klienti se tak dozvěděli o Chorvatsku i zajímavosti z historie.

Už se těšíme, jaké nové chutě opět ochutnáme.  Rozhodně chceme poděkovat všem těm, co nám dobroty navařili, nachystali a s radostí se podělili o nové zážitky. Děkujeme.

Kam pojedeme příště? Jakou kuchyni a zážitky klientům připravíme? Nechte se překvapit. Určitě se s vámi o nejen gastronomický zážitek opět podělíme

 Další článek