SeneCura SeniorCentrum Modřice

Anglický a Irský týden v SeniorCentru Modřice

Jak už je v našich SeniorCentrech zvykem, jednou do měsíce se vydáváme na gurmánský výlet v podobě chutných jídel a tematických činností. Měsíc červen byl věnován Anglii a Irsku.

Klienti měli díky našim kuchařům možnost ochutnat spoustu tamních specialit, jako například Fish and Chips (smaženou tresku v těstíčku s hranolky a majonézou), tradiční irskou kotlíkovou polévku, a to hovězí vývar se zeleninou a bramborami a nebo rebarborový koláč s drobenkou.

V rámci aktivit čekala na klienty degustace anglických a irských sýrů a povídání o anglické a irské kuchyni, kde klienti také mimo sýrů ochutnali i černý čaj s mlékem. U vědomostního kvízu se klienti dozvěděli spoustu nových informací a nakonec nás čekala již tradiční cestománie.

Už se těšíme, jaké nové chutě opět objevíme další měsíc. Rozhodně chceme poděkovat našim kuchařům, kteří nám tyto dobroty navařili a aktivizačním pracovnicím, které pro nás nachystali aktivity a s radostí se podělili o své zážitky. Děkujeme.

Kam pojedeme příště? Jakou kuchyni a zážitky klientům připravíme? Nechte se překvapit. Určitě se s vámi o nejen gastronomický zážitek opět podělíme.

 

 Další článek