SeneCura SeniorCentrum Modřice

Canisterapie v SeniorCentru Modřice

V našem Seniorcentru v Modřicích je již krásným zvykem, že k nám zavítají pejsci. Canisterapie je pro nás neoddělitelnou součástí, která klientům navodí příjemné pocity a vzpomínky.

Jak už víme, canisterapie má široké využití a lze ji aplikovat od té nejmladší cílové skupiny po nejstarší. Důležitým aspektem je podmínka psa jako motivačního prvku a absence zdravotních rizik (např. alergie). Obecně lze canisterapii definovat jako podpůrnou, speciální metodu využívající pozitivního působení psa na fyzickou, psychickou a sociální stránku jedince. Canisterapie ovlivňuje u obtížně komunikujících klientů celý proces komunikace, nejen navazování kontaktu. Canisterapie lze využít při práci s lidmi s tělesným, mentálním či smyslovým postižením, také v logopedické či rehabilitační praxi.

Klienti vždy s nadšením očekávají vrtící se ocásky a cupitající se tlapky. Po práci klienti pejskům rozdají pamlsky a všichni společně prožívají pocity štěstí ještě dlouho po jejich odchodu.

Minulý týden tomu nebylo jinak. Navíc k nám zavítala fenka Pegi s její cvičitelkou a majitelkou Martinou Martini. Pegi je fenka zlatého retrívra, je jí 1,5 roku a jako canisterapeutický pejsek dnes pracovala poprvé. A musíme říct, že se ji dařilo výborně. Bylo to pro ni nové, navštívila i klienty na pokoji, takže odvedla krásnou práci.

Už se nemůžeme dočkat na další návštěvu našich čtyřnohých kamarádů. Berry (Blueberry) a Pegi jsou součástí naších životů a radostí.

 Další článek