SeneCura SeniorCentrum Modřice

Exotická zvířata v SeniorCentru Modřice

Úterý 6. 9. 2022 bylo dnem, na který mnozí z nás určitě dlouho nezapomenou. Byl to den setkání s exotickými zvířaty, které nám přinesl mladý chovatel Daniel Filípek. V plánu bylo povídání o plazech a my jsme s očekáváním sledovali, jaké druhy bude pan Filípek vytahovat z beden a krabic, které přivezl. Začátek vzal zlehka, aby se bázlivější klienti hned nevylekali.

Jako první nám předvedl agamy vousaté, a to dokonce čtyři. Držel je na ruce a ony pozorovaly vše co se kolem děje. Byly to samičky ve věku 1-6 let, které mají své kořeny v daleké Austrálii. Klienti si je prohlíželi, hladili a vyptávali se co je zajímá. Paní Strnadové se tak splnil jeden ze snů, a to vidět tyto nádherné tvory naživo.

Následovali další a další exotické tvory: tilikva klienty překvapila asi nejvíce, vypadala jako něco mezi krokodýlem a varanem, aspoň tak to klienti komentovali. Jejich jemné ruce nepopíchal ani ježek bělobřichý, svým původem dokonce z Afriky. Obří šneky, vodní i suchozemská želva i tyto krásná zvířata jsme měli možnost vidět, pohladit a dozvědět se něco o jejich chovu a výskytu. Paní Benešová Vlasta dokonce políbila želvičku, zda z ní nebude princ, paní Kosová si naopak šupinku z tilikvy schovala k sobě pro štěstí.

 Další článek