SeneCura SeniorCentrum Modřice

Barevné podzimní tvoření v SeniorCentru Modřice

Venku se citelně ochladilo, sluníčko střídá déšť, den se zkracuje a to jsou neklamné znaky toho, že už nastává podzim. Myslíte si, že jsme dali létu vale, zamáčkli slzu za teplými, slunnými dny a začali se trápit nad nástupem podzimních šedivých, ba dokonce tmavých dnů?

Ale kdepak! Pro nás v SeniorCentru v Modřicích určitě nejsou podzimní dny šedivé, protože jsou barevné zrovna tak, jak podzim barevný dokáže být a bezesporu je. Stačí se koukat a vidět. S kolegyní jsme daly krátký sestřih křovinám v našich zahrádkách, použily nařezané kmeny tújí, které mají krásně načervenalou a vrásčitou kůru a daly se do práce, aby každý kout v našem domově zářil pro naše klienty barvami podzimu. Musím říct, že mnohé z křovin, které jsme k aranžování použily, bez ostychu tasily své ostré trny proti našim jemným dlaním a prstům. Ouvej!

Zatímco jsme zdolávaly trny šípků jako princ z pohádky prodírající se k Růžence, naše dámy i pánové tvořili z lískových špalíčků a šišek krásné přírodní a hlavně nepíchající podzimní girlandy. Také dřevina z pohádky. Jen tři lískové oříšky se nikomu nezachytily za kabát. A nálada byla veselá, i když padl dotaz: „Které písničky se hodí k podzimnímu počasí?“ „Ty o vodě, o kamení, o stromech!“ A pak rovnou interpreti. „Michal Tučný, Wabi Daněk!“ Volali jeden klient za druhým s úsměvem a už se linuly tóny známých písní jak z reproduktoru, tak také z úst našich dam i pánů.

Měli jsme krásné, tvořivé, barevné dopoledne, které se opravdu vydařilo. Posuďte sami. Je podzim šedivý?

 Další článek