SeneCura SeniorCentrum Modřice

Mezinárodní den seniorů v SeniorCentru Modřice

Mezinárodní den seniorů je věnován našim rodičům, prarodičům, maminkám, tatínkům, babičkám, dědečkům, našim klientům. Je to den, který ukazuje na to, že bychom si měli uvědomit, s čím se musí senioři potýkat. Jedná se o mnoho překážek a schody, ať už vedou kamkoli, jsou v některých případech tím nejmenším. V mládí si nikdo z nás neuvědomuje a ani nepřipouští, že jednou budeme všichni staří.

My v SeniorCentru v Modřicích jsme si těchto každodenních těžkostí vědomi a snažíme se našim klientům život v domově co nejvíce usnadnit a zpříjemnit. A proto jsme na Den seniorů připravili nejen slavnostní denní menu, ale také dopolední zábavný program a odpolední chlupaté překvapení.

Po výtečné snídani jsme se přesunuli do společenské místnosti za zábavou. Zde se linula vůně čerstvé kávy, na které si naši klienti pochutnali spolu se schwarzwaldským dortem. Posezení zpestřilo krátké pěvecké vystoupení Hedviky Butorové z aktivizačního týmu se synem Robinem, kde zazněly písně Omnia vincit amor, Zafůkané a Haleluja. Radost a úsměv na rtech vykouzlila i přítomnost malé Elenky v krásných šatičkách a růžkem jednorožce. Byla vidět radost v očích klientů z přítomnosti této malé 4leté holčičky, která se mezi nimi pohybovala a kterou také náležitě vyzpovídali. Poblahopřát přišla také naše paní ředitelka Dana Valachovičová.

Poslední tóny dozněly a my už jsme vítali dalšího hosta, a sice harmonikáře Martina, který přišel poblahopřát našim klientům a se kterým jsme si zazpívali písničky na lidovou notu. A naši klienti nejen zpívali, někteří i tancovali a aby neodešli s prázdnou, každý pak dostal krásnou květinu se srdíčkem, které jim bude připomínat tento sváteční den. Všechny pak čekal výborný oběd a ani netušili, že odpoledne je ještě přijdou potěšit malé, chlupaté, čtyřnohé krasavice jezevčice Eliška a Adélka.

Myslím, že jsme našim klientům připravili moc pěkný den a vykouzlili spokojený úsměv na jejich tvářích, protože “život pokračuje s námi”.

 Další článek