SeneCura SeniorCentrum Modřice

Relaxační wellness dopoledne pro klientky SeniorCentra Modřice

I Vy to určitě znáte. Je chladivý podzim a Vy byste si nejraději dali horkou vanu nebo se nechali alespoň na chvíli hýčkat, aby Vám bylo dobře na těle i na duši. A takový den jsme pro naše dámy v prostředí našeho útulného, voňavého a hřejivě bublajícího wellness centra připravily i my, aktivizační pracovnice Heda a Bea.

Pozvání milé Bei neodmítla téměř žádná dáma, a tak jsme měly stále plno. Heda připravovala relaxační, vonnou, perličkovou lázeň nohou, kteréžto dostaly po proceduře ještě příjemnou masáž chladivou či hřejivou mastí a vonným olejem Ylang-Ylang s éterickým olejem z kanangy vonné, obsahující pečující slunečnicový olej, jemný mandlový olej a důležité vitamíny A a E, které pokožku vyživují, regenerují a zanechávají ji nádherně sametovou. A ještě ta příjemná exotická vůně oleje, získaného z květů stromu ylang-ylang, působící na vaše smysly.

A tak není divu, že si tuto proceduru dámy náležitě užívaly. A že jsme nenechaly bez povšimnutí ani pleť našich dam, aplikovaly jsme ještě pleťovou masku s koenzymem Q10.  Následně si dámy vybraly z široké palety barev laků na nehty. Pěkná manikúra krášlí každou ženu a my ji našim dámám dopřály. A nikdo se asi nebude divit, že se dámy při odchodu ptaly: “Kdy budu moci přijít znovu?” A to potěší!

Naše welness v SeniorCentru disponuje také Snoezelen multismyslovou terapií, která je velmi prospěšná pro klienty nejen s demencí. Dává jim klid, pocit bezpečí, působí na jejich smysly. A této možnosti jsme také využily. V pohodlném křesle se vystřídaly hned dvě dámy našeho domova. Přes tělo klientky vedou světlo nesoucí, barvy střídající, optické prameny, zní relaxační hudba, všude přítomná příjemná vůně a vy vidíte, jak neklid v nohou, které nikdy nezůstávají bez pohybu ustává a u klientky se dostavuje klid a relaxace. A to nás těší a ubezpečuje v tom, že naše práce má smysl, protože “život pokračuje s námi”.

 Další článek