SeneCura SeniorCentrum Modřice

Podzimní degustace luxusních čokolád v SeniorCentru Modřice

S lákavou a velice pestrou nabídkou čokolád z Belgie, Holandska nebo Itálie k nám přijel pan Pavel Mitrenga z ostravského velkoobchodu s čokoládou. Naši klienti měli možnost ochutnat celou řadu různých druhů kvalitní čokolády, jako jsou kakaové lanýže, hořkou čokoládu s višní a likérem, různé druhy mandlí v čokoládě, čokoládové tyčinky s různými příchutěmi a čokoládové dukátky s malinami či karamelem.
A protože už většina našich klientů pana Mitrengu a jeho čokolády zná, neprodlužoval napětí a řekl rovnou: “tak se hned pustíme do degustace, aby si všichni přišli na své!” A že nás tedy bylo! Přes 60 klientů přilákala voňavá a sladká čokoláda. Jako první sáhl pan Mitrenga po krásné, zlaté, jako truhlička vypadající krabičce a položil otázku: „Co si myslíte, že budete ochutnávat jako první?“ A z chumlu klientů se ozvalo: “To vypadá na lanýže!” “Ano, máte pravdu, teď ochutnáte tuto vynikající delikatesu z belgické čokolády, lanýže!”

A už jsme obdržely s kolegyní dvě zlaté truhličky a šly od klienta ke klientovi, aby nikdo nepřišel zkrátka. Pusy se barvily od kakaa a čokolády, oči svítily, jak pod vánočním stromečkem a zavládlo ticho. Následovala ochutnávka italských pralinek z hořké čokolády s višní a likérem, pak přišly na řadu různé druhy čokoládových tyčinek. První byla  z bílé čokolády s caffé latte náplní, pak následovala tyčinka z mléčné čokolády s mléčnou náplní, poté z hořké čokolády s pomerančem a na konec tyčinka z hořké čokolády plněná mátou. Ozývaly se pochvaly nad vynikající čokoládou. Každému chutnalo víc něco jiného a všichni byli náramně spokojení. A to nebyl konec našemu mlsání! Závěrem naše chuťové pohárky pohladil  tolárek z hořké čokolády, sypaný lyofilizovanými (mrazem sušenými) malinami. A to byl opravdu požitek!  Věřím, že jsme naše mlsné jazýčky touto degustací na chvíli nadmíru uspokojili. Naši klienti měli také možnost si zakoupit čokoládu či čokolády, které jim nejvíce zachutnaly a této možnosti samozřejmě rádi využili i proto, že mnohé z nabízených čokolád měly krásné vánoční obaly, tudíž prima dárek.

Těšíme se již na příští návštěvu, kdy nás pan Mitrenga bude opět rozmazlovat svými vynikajícími čokoládovými delikatesami.

 Další článek