SeneCura SeniorCentrum Modřice

Oblíbená canisterapie v SeniorCentru Modřice

Jedno krásné podzimní dopoledne a naše oblíbená chvilka s chlupatými kamarády u nás v SeniorCentru v Modřicích. Ani tentokrát nebyla fenka německého hovavarta Blueberry na naše klienty sama. Kromě pana Karáska a Blueberry přišla také slečna Létalová se svýma dvěma belgickými ovčáckými psy Jackem a křížencem Azu.

Tato chlupatá parta si hned získala pozornost našich klientů, kteří natahovali ruce, aby mohli psí kamarády podrbat za uchem, na prsou či na zádech. Zpočátku to bylo trochu náročnější pejsky uklidnit. To víte, dva psi a jedna fena! Ale dali si říct díky pevnému vedení svých pánů a také díky výcviku, který tito canisterapeutičtí psi mají za sebou. Pejsci chodili od klienta ke klientovi, aby si je mohli pohladit. Mnohem zajímavější částí je pak samozřejmě podávání psích pamlsků v podobě psích piškotů, kdy se ukáže i umění pejska poprosit, když je piškot pevně sevřen v dlani. A že pejsci dokáží rychle vyrazit za touto dobrotou může potvrdit i paní Floriánová, které se z úchopu vytrhl “Azu”, aby mu pamlsek u klienta od naproti nevyfoukl nikdo jiný.

Chlupatý kamarád, jeho psí pohled a možnost jeho pohlazení, které zahřeje mnohdy chladné dlaně našich klientů, to je terapie, kterou stojí za to opakovat. A také proto, že se na tuto psí návštěvu vždycky velmi těšíme.

 Další článek