SeneCura SeniorCentrum Modřice

Agility aneb psí dopoledne

Mnoho z nás ani nevědělo, co si pod tímto termínem představit. Agility je vlastně psí parkur plný různých překážek. Rozvíjí pejskovu schopnost plnit povely, zvyšuje ovladatelnost zvířete. Je vhodný pro všechny psy nehledě na plemeno, pohlaví nebo velikost. Psi, kteří přišli agility předvést do našeho zařízení, byli Border kolie Casinka a Džíra, Pudl Tazi, Jack Russel Teriér Bony a Parson Russel Teriér Fany.

Úderem desáté hodiny začala pro naše klienty v tanečním sále chlupatá stvoření za doprovodu „učitelky“ Martiny Vaškebové  předvádět různé triky: psí tanec, běh mezi kužely, skoky přes překážky, chůzi u nohy, sundaní ponožky, veškeré tyto ukázky odměněny potleskem ze strany klientů a pamlskem od cvičitelky.

Tahle ani podobná akce zde ještě nikdy neproběhla, a asi také proto sklidila velký úspěch. Jen s úžasem jsme sledovali kousky, které nám pejsci předvedli a kterými se mohli pochlubit jak oni, tak i jejich cvičitelka Martina Vaškebová.

A jaké byly reakce klientů?

,,I když jim to na parketách klouže, tak jsou velmi šikovní“, dodala paní Manová, která si zamilovala rasu Border kolie.

,,Doufám, že se s tou smečkou ještě někdy potkáme“, doplnila na závěr paní Píchová.

I my doufáme, že se s podobným vystoupením ještě shledáme a budeme moci znovu obdivovat jejich píli a šikovnost.

 Další článek