SeneCura SeniorCentrum Modřice

Kvíz o Brně v SeneCura SeniorCentru Modřice

Na pondělní odpoledne jsme si připravily kvíz o Brně. Spousta klientů byla nadšená, protože Jižní Moravu mají velmi rádi a často hovoří o brněnských památkách. V rámci reminiscence jsme mezi otázky ze současnosti vložily i otázky z historie. Klienti byli jako obvykle rozděleni do dvou týmů A a B.

Na úvod si aktivizační pracovnice Mirka připravila povídání o Brně, kde se zaměřila na historii a významné události. Poté už jsme se vrhly na samotný kvíz.
Jak se správně jmenuje „Červený kostel“ jaké zvíře se ukrývá za termínem „brněnský drak“, v kolik hodin bije poledne „brněnský orloj“? To byly otázky, které zazněly na úvod kvízu a pro klienty byly většinou jednoduché. Postupně jsme přešly na otázky, které byly už náročnější, ale i  s těmi si klienti velmi dobře poradili. Dále jsme si pro klienty připravily fotky významných brněnských míst, které jsme měly zapůjčeny od jedné klientky.
Překvapilo nás kolik otázek klienti zvládli správně zodpovědět bez nápovědy a daly jsme jim najevo naše uznání.
Strávili jsme příjemné odpoledne a ve výsledném sčítání bodů zvítězil o pouhý bod a půl tým B. Už nyní se těšíme na další kvíz, který nás čeká v březnu.

 

 Další článek