SeneCura SeniorCentrum Modřice

Večeře při svíčkách - luxusní restaurace v SeniorCentru Modřice

V průběhu šesti podvečerů měli možnost klienti se svými rodinami se zúčastnit akce „Večeře při svíčkách“. Hlavní myšlenkou této akce, které se pořádají ve všech domovech skupiny SeneCura, je zprostředkovat našim klientům neobyčejný zážitek spojený s rodinným setkáním v atmosféře luxusní restaurace, kterou většina klientů dříve navštěvovala. Zažít opět ten pocit své blízké pozvat a pohostit. Ti, kteří byli zvyklí se stravovat spíše v rodinném prostředí, tak mohli navíc tento zážitek prožít poprvé.
Tato akce byla jedinečná v tom, že se nám postupně podařilo zrealizovat šest večerů s menším počtem klientů a jejich hostů, a tím zachovat příjemnou komorní atmosféru.

Celý tým v kuchyni se opravdu činil a připravil klientům a jejich hostům velmi chutné menu. Jako první chod byl podáván Krém z pečené kořenové zeleniny s libečkovým  pestem, zakysanou smetanou a parmezánem. Pokračovali jsme druhým chodem, kterým byla Jelení kýta Sous-vide s bramborovo-dýňovým pyré a omáčkou z lesních plodů a sladkou tečkou na závěr byl dezert, který se nazýval Čokoládový foundant s vanilkovým krémem a lesním ovocem.
Každá večeře byla zahájena uvítací řečí, které se ujal pan ředitel Martin Krňávek.
Příjemnou atmosféru podpořila romantická hudba, slavnostní výzdoba a profesionální obsluha, která nám navodila pocit, že se nacházíme v nějaké luxusní restauraci.
Samozřejmostí byl i velký výběr alkoholických a nealkoholických nápojů. Většina hostů byla překvapena, že existuje i tzv. odalkoholizované víno a využila možnost jej na večeři ochutnat.

Na závěr každé večeře přišel osobně mezi klienty a rodiny pan šéfkuchař Dušan Šrutka, který sklízel za své dokonale připravené menu samou chválu.
Vzhledem k tomu, kolik jsme dostali pozitivní zpětné vazby nejen ve formě osobních poděkování, ale i vděčných mailů, jsme mohli společně konstatovat, že tato akce byla velmi vydařená a hlavně měla pro všechny zúčastněné velký smysl.

 

Předchozí článekDalší článek