SeneCura SeniorCentrum Modřice

Ochutnávka klobásek a uzenin v SeniorCentru v Modřicích

Na nezvykle chladné květnové odpoledne jsme si připravily pro klienty ochutnávku klobásek. Klienti byli velmi příjemně naladěni a natěšeni na ochutnávku. Mezi klienty se objevily i tváře, které se většinou společných aktivizací neúčastní, ale klobásky si, dle jejich slov, nemohly nechat ujít.
My, aktivizační pracovnice jsme postupně rozdaly klientům osm různých druhů klobásek. Někteří klienti hodně přemýšleli a dumali nad chutěmi.  Nejúspěšnější v odhalování druhů klobásek byla paní Jakymčuková, které se podařilo poznat hned čtyři druhy klobásek.
Nejoblíbenější druh klobásek se u klientů stala ostravská klobása, dále pak klobása z udírny a také čabajka. Další v pořadí byla klobáska špišská , šunková a učňovská.
V průběhu ochutnávky jsme přečetly různé zajímavosti z historie výroby klobásek, také informace o tom jakým způsobem se různé druhy vyrábějí.
Ochutnávku jsme zakončili ochutnáním všech nabízených druhů klobásek, což se všem moc líbilo. Už nyní jsme se s klienty shodli, že příští ochutnávka bude vedena ve „zdravějším“ duchu, abychom organismu trochu odlehčili.

 Další článek