SeneCura SeniorCentrum Modřice

Ochutnávka džusů v SeniorCentru Modřice

Čím se liší džus od nektaru a jak od ovocné šťávy? Kolik podílu ovoce obsahuje ovocná šťáva a kolik procent ovoce má džus?
Tak na tyto otázky dostali naši klienti odpovědi během naší červencové ochutnávky džusů. Bylo příjemné počasí, tak jsme rozhodly uspořádat ochutnávku na naší zahradě. Na klienty prostředí zahrady a posezení  v altánku velmi pozitivně působí.
Klienty jsme pohodlně usadily kolem stolů v altánku, kde nás před slunečnými paprsky chránila střecha.  Na začátek ochutnávky jsme přečetly zajímavosti z výroby a historie džusů a pak už jsme začaly rozlévat první vzorek džusu. Po klientech jsme chtěly, aby zkusili poznat příchutě nápojů. Klienti byli velmi snaživí a opravdu přemýšleli a degustovali. U spousty vzorků se jim podařilo velmi brzy příchuť rozpoznat. Jen u jahodového džusu a nektaru s obsahem manga a ananasu nastal trochu problém a musely jsme klientům pomáhat formou různých nápověd.
Klienti byli velmi spokojení a říkali nám, které druhy jim chutnaly více a které méně. Největším favoritem byl asi džus červený grep a rybíz.
Na tvářích klientů byla znát spokojenost a uvolnění, což nám, aktivizačním pracovnicím Sabině a Adrianě, udělalo velkou radost.
Na úplný závěr této pohodové akce jsme  se společně domluvili na tom, že příští ochutnávka bude ochutnávka sýrů. Klienti se už nyní velmi těší.

 Další článek