SeneCura SeniorCentrum Modřice

Den seniorů v SeneCura SeniorCentru v Modřicích

Mezinárodní den seniorů je věnován našim rodičům, prarodičům, maminkám, tatínkům, babičkám a dědečkům, je to den, který ukazuje na to, že bychom si měli uvědomit s čím se musí potýkat senioři, jedná se o mnoho překážek a schody do obchodního domu jsou v některých případech tím nejmenším. V mládí si nikdo z nás neuvědomuje a ani nepřipouští, že jednou budeme všichni staří.

A tak jsme se v rámci dnů seniorů rozhodli klienty překvapit a naplánovali výlet na brněnskou přehradu, kde na nás čekala hodinová plavba na parníku.

Ráno to s počasím bohužel nevypadalo moc vlídně, ale to nás neodradilo a nadšeně jsme v 9 hodin všichni nastoupili do autobusu, který nás dovezl přímo k parníku. U parníku nás vítal pan kapitán i s jeho pomocníkem. Jakmile si všichni posedali, začali jsme povídat o zajímavostech přehrady. Dozvěděli jsme se například jaké byly důvody vybudování této přehrady, jak se  přehrada dříve nazývala nebo jak rozlehlá je.

Jako překvapení jsme podávali nealkoholický šampus, se kterým si pan ředitel Martin Krňávek s každým klientem přiťukl a popřál k tomuto dni a pěknou zábavu na parníku.

Klienti vzpomínali na to, jak přehradu navštěvovali v mládí s rodinami, jak rekreačně tak i sportovně. A byli rádi, že se na toto místo mohli znovu podívat.

Hodina plavby nám rychle utekla, ale bylo to příjemné dopoledne pro každého z nás.

 Další článek