Večeře při svíčkách v SeniorCentru Modřice
Krásné ubrusy, stříbrné svícny, křišťálové sklenice a výběr z mnoha druhů nápojů. Jídelna, kam každý den chodí klienti na snídaně a obědy se na tři odpoledne změnila na luxusní restauraci, ve které si klienti společně se svými rodinami a blízkými mohli užít nejen gastronomický zážitek. Doleštit poslední příbory a zapálit svíčky. První hosté přicházejí.
Všichni jsou na svých místech a večeře při svíčkách startuje uvítací řečí naší vrchní sestry Jitky Procházkové. Náš personál se na tři večery mění na číšníky michelinských restaurací a začíná se podávat předkrm. Pečená paštika s jatýrky s redukcí aceta balsamica, nakládanými houbami s kadeřavou petrželkou. Na předkrmu si pochutnali všichni klienti i jejich hosté.
Celou jídelnou zní cinkání skleniček a příborů a je znát zvědavost co za další výborné jídlo ochutnají. Další pochoutkou, kterou přichystali naši skvělí kuchaři byl bramborovo chřestový krém se zakysanou smetanou, sekanou petrželkou a lanýžovým olejem. Tato jemná polévka okouzlila nás všechny. Odnášíme prázdné talíře a chystáme se tentokrát na hlavní chod.
Pomalu pečené filírované kachní prso se švestkovou omáčkou s červeným vínem a šťouchanými brambory s jarní cibulkou. Ani tato delikatesa nezklamala a od všech stolů zní chvála.
Sladkou tečkou na závěr je kakaový řez s třešněmi, višněmi a hoblinkami čokolády s vanilkovou omáčkou.
Na závěr každé večeře přišel mezi klienty a jejich hosty sám pan šéfkuchař Michal Novák. Společně s jeho týmem, který připravoval večeře sklízeli samou chválu.
Smyslem celé akce bylo, aby klienti strávili krásné chvíle se svými blízkými a s klidným svědomím mohu konstatovat že byl účel splněn.
Děkujeme všem, kteří se na večeři při svíčkách podíleli a těšíme se na další krásně prožité chvíle.