SeneCura SeniorCentrum Modřice

Houbařský kvíz v SeniorCentru Modřice

Letošní léto není ani zdaleka tak suché a vyprahlé, jak tomu bylo loni či předloni. Příroda nás hojně obdařila dešťovými dny většinou příjemných teplot. Nejsou to krásné podmínky pro bohatou sklizeň hub? Nám se v SeniorCentru Modřice zdá, že ano, a proto jsme červencový kvíz zaměřili právě na houbařské znalosti, které možná budou při výpravách do lesů (nebo alespoň jejich zbytků) potřeba.

Počasí je stále nevyzpytatelné, což někdy může zkomplikovat pořádání venkovních aktivit. Naše interní předpověď počasí (v podobě neustálého přezkoumávání počtu mraků na obloze) nám však dodala odvahy a podpořila naši volbu ke konání kvízu na čerstvém vzduchu a v příjemném chládku pod zahradním altánkem.

Vzduchem se linula vůně kávy, která naše klienty správně nasměrovala na zahradu. Hráči se scházeli v uvolněné a přátelské atmosféře. Tým A je kompletní. Stejně tak Tým B. To už naše přátelské naladění začaly zdobit drobné, ale neškodné jiskřičky soutěživosti a odhodlání zvítězit. Jsme připraveni.

Přestřelka otázek a odpovědí zaměřených na nejrůznější druhy hub, jejich poživatelnost a výskyt byla napínavá až do konce. Konečné slovo mělo až přiřazení správného názvu houby k jejímu obrázku. Jednalo se o bedlu vysokou? Hřib hnědý? Václavku obecnou? A bylo dokonáno. Tým B mohl oslavit své těsné vítězství. Nicméně ani Tým A nemusel smutnit. Všichni zúčastnění hráči prokázali dostatečné houbařské znalosti, tudíž je můžeme s klidem označit za zdatné houbaře.

 Další článek