SeneCura SeniorCentrum Modřice

Ochutnávka uzenin v SeniorCentru Modřice

Na tenhle den jsme se všichni celý týden těšili! Nejen, že se po dlouhé době uskutečnila společná aktivita, ale hlavně si klienti mohli pochutnat na vybraných uzeninách. A jelikož je člověk od přírody masožravec, účast byla opravdu veliká.

Klienti se usadili ke stolům, kde už bylo připraveno pečivo k zakousnutí a něco k pití. Nejprve jsme si pověděli něco o uzeninách jako takových a pak jsme se konečně dali do ochutnávání. Jako první vzorek klienti ochutnali velikonoční výběrovou šunku, následovaly různé druhy klobás, včetně hovězí, moravský bok, kvalitní šunkový salám, salám se zeleným pepřem a další pochoutky, po kterých se klienti olizovali až za ušima.

Na závěr jsme se zeptali, co klientům chutnalo nejvíce. „U mě určitě zvítězila slovenská klobása!“ přiznala paní Píchová. „To já jsem spíše na ty šunky, a ta velikonoční byla výborná.“ zaznělo z úst paní Kutscherauerové.

Zažili jsme odpoledne plné dobrot a skvělých zážitků a těšíme se na další společné akce, plné zábavy a společně strávených chvil.

 Další článek