SeneCura SeniorCentrum Modřice

Klienti modřického SeniorCentra si povídali s ministryní financí

Klienti modřického SeniorCentra si povídali s ministryní financí

Výjimečnou příležitost zeptat se na cokoliv přímo ministryně financí ČR měli dnes klienti SeneCura SeniorCentra v Modřicích u Brna. Alena Schillerová si nejdříve prohlédla moderní domov pro seniory včetně domova se zvláštním režimem pro lidi s Alzheimerem či jiným typem demence. A poté čelila nejen otázkám ohledně sociální politiky, seniory zajímalo například i to, jaký domov by si vybrala sama pro sebe.   

„Pravidelně pořádáme pro naše klienty setkání se zajímavými osobnostmi, kde se mohou zeptat na vše, co je zajímá. Nedávno u nás byl pan hejtman našeho kraje a tentokrát jsme měli možnost přivítat paní ministryni financí, což samozřejmě vzbudilo velký zájem,“ uvedl Martin Procházka, ředitel SeneCura SeniorCentra Modřice. Možnost poznat paní ministryni využilo třicet klientů domova, které zajímala hlavně témata týkající se stavu ekonomiky ČR, dopady v souvislosti s Covid-19 a také, jaké jsou ekonomické plány ve vztahu k seniorům v naší zemi. Klienti byli velmi aktivní, setkání si užili a při diskuzi vyplynulo, že někteří bydlí ve stejné městské části jako paní ministryně.

Všichni klienti domova mají možnost mít každý rok speciální přání:někdo chce do cukrárny, jiný navštívit svoje rodiště, jiný by rád dostal zajímavou knížku. Co by si přála Alena Schillerová? „Osobně bych si přála více volného času na rodinu a vnuky, nicméně osobní přání vždy závisí na dané situaci,“ uvedla ministryně financí. Zhruba hodinová debata probíhala v prostorách zahrady domova. Ministryně měla možnost hovořit také s managementem společnosti SeneCura a se zaměstnanci modřického domova. Byla mile překvapená prostory, ve kterých klienti žijí, a velmi se jí líbila relaxační místnost Snoezelen.

Předchozí článekDalší článek