SeneCura SeniorCentrum Modřice

Štědrý den v SeniorCentru Modřice

Jak všichni moc dobře víme, Vánoce jsou křesťanské svátky připomínající narození Ježíše Krista, historicky navazující na pohanské oslavy zimního slunovratu jako symbolu znovuzrození Slunce. A jaké byly letos u nás v SeniorCentru Modřice? Tak jako vždy, jedním slovem kouzelné.

Stoly byly nádherně nachystané, vánoční stromečky voněly široko daleko a pod nimi jak jinak než dárečky, které potěší každého z nás. Na stole hoří svícny, voní vánočka, rybí polévka, kapr, salát, cukroví a všude se rozléhají vánoční koledy. Co více si přát? Návštěvy rodin, dobré jídlo, ozdobené stromečky, příjemná společnost a radost kolem… Nic z toho nesmí chybět ani letos. Zdá se to neuvěřitelné, ale k tomu, aby Vánoce byly bezchybné, stačí velice málo. Hezké slovo, teplá náruč a na chvíli se zastavit. Dokonce i malý koledníček, jenž si našel čas o prázdninách, udělal v zařízení tolik radosti, jak se o Vánocích patří.

A co pro nás znamenají Vánoce? Pro někoho koledy, sváteční jídlo, kapr, pro jiného svátky klidu, pokoje a rozjímání. Každopádně jsou to svátky, kdy nikdo nesmí být sám. Myslíte, že se nám to povedlo? Tak se na to s námi podívejte.

 Další článek