SeneCura SeniorCentrum Modřice

Indický týden v SeniorCentru Modřice

Věděli by jste co je obsaženo v nejznámějším indickém koření Garam Masála? Která ingredience neodmyslitelně patří do indického Dhálu a co je hojně používaná příloha Čapátí? Takový byl náš výjimečný kvíz na téma indická kuchyně. Při řešení rébusů tohoto kvízu, a protože je Indie jedním z největších vývozců černého čaje, jsme chutnali a popíjeli tak zvaný Masala Chai, který krom kvalitního indického černého čaje obsahuje také cukr, mléko a koření.

Krom toho jsme v tomto indickém týdnu měli možnost ochutnat něco málo z indické kuchyně také od našich skvělých kuchařů jako např. indickou polévku z červené čočky či indickou rajskou polévku a indický kebab s pečenými batáty a koriandrovým dipem či Kormu s jasmínovou rýží. Vše bylo velmi chutné.

A nezůstalo jen u kvízu indické kuchyně, ale také jsme řešili kvíz o Indii samotné, kdy našim klientkám pěkně zamotal hlavu dotaz, kdo to vlastně byl Mahatmá Gándhí, anebo v kvízu starověká Indie, dotaz co to jsou Védy a zda obsahují za a) Upanišadády, b) Upapalády nebo za c) Upanišády? To naše klienty velice pobavilo a smáli se, jakou to řečí k nim hovořím. Bylo vidět, jak se týmy, které byly dva, mezi sebou radí, aby získaly co nejvíce správných odpovědí a bodů, protože je čekala sladká odměna v podobě čokoládových bonbónů. Mimo to byla také zábava, chvílemi legrace a příjemně strávené odpoledne.

Už teď se těšíme na kvízy další.

 

 

 Další článek