SeneCura SeniorCentrum Modřice

Duo Ruggieri v SeniorCentru Modřice

I letos nás navštívil manželský umělecký pár, který nám opět zpestřil páteční dopoledne a sklidil ovace klientů. Rádi vám tento úžasný zážitek představíme.

Manžel Giancarlo Ruggieri se narodil ve Ferraře v Itálii. Absolvoval studium zpěvu ve Státní konzervatoři v Pescaře. Krátkou dobu po absolutóriu se odstěhoval do Francie, kde bydlel 5 let. Od září 1988 do prosince 1990 byl členem operního sboru v Operním divadle v Montpellier a současně začal sólistickou kariéru, která vedla k vystupování na koncertech, oratoriích a operních představeních v mnoha městech (Montpellier, Paříž, Toulon, Dijon, Besancon, Strasbourg atd.). V českých a slovenských divadlech pravidelně zpíval jako stálý host v Banské Bystrici, Košicích, Bratislavě, Brně, Olomouci, Českých Budějovicích, Státní opeře Praha, Liberci a Ústí nad Labem. Účinkoval také v Ostravě a Plzni. Od jeho první hlavní role, Cavaradossiho v Pucciniho Tosce 15.1.1991, debutoval více než 25 hlavních rolí, které patří mezi nejtěžší v tenorovém repertoáru.

Manželka Soňa Ruggieri se narodila v Ústí nad Labem. Studovala klasický tanec u paní Veselinovičové. Po té nastoupila do baletního souboru Severočeského divadla Ústí nad Labem, kde během šesti let svého působení účinkovala ve více než 400 představeních. Mezi ně patří Labutí jezero, Giselle, Coppelie atd. V letech 2006 – 2011 žila v Itálii, kde spolupracovala s více soukromými tanečními soubory a vyučovala ve dvou tanečních školách.

Na programu zazněly písně jako například Vincenzo Bellini: Vaga luna, Robert Schumann: Widmung, Georges Bizet – Carmen: Votre toast, Johann Strauss II: Ischler Walzer a mnoho dalších.

 

 

 Další článek