SeneCura SeniorCentrum Modřice

Brazilský týden v SeniorCentru Modřice

V srpnu v našem SeniorCentru Modřice proběhl “Brazilský týden”. V naší kuchyni pro nás připravili brazilské menu, kde nechyběla tradiční polévka z tmavých fazolí, Buritos nebo Fejioada.

Co je to Capoeira, Maracaná nebo Pau Brasil? Jak dlouhá je ona známá pláž Copacabana nebo kolik měří socha Krista Spasitele na hoře Corcovado? Na 30 otázek řešili naše dámy a pánové v brazilském kvízu a jsme rádi, že jim daly některé otázky zabrat, protože se projevila skvělá týmová spolupráce a soutěživý duch, který nedovolil se vzdát. A úspěch s řešením otázek byl opravdu značný. Vítězný tým tentokráte vyhrál o pouhý jeden bod, což bylo, jak se říká, o prsa, proto nikdo nemohl být zklamán z neúspěchu. O sladkou odměnu v podobě čokoládových bonbónů se vítězný tým rozdělil, a tak nikdo nepřišel zkrátka.

A že je Brazílie největším pěstitelem a vývozcem kávy, nechyběla tato vynikající brazilská pochutina spolu s čokoládou ani na našem stole a zpříjemnila nám naše brazilské kvízové odpoledne. V pátek se naši klienti již tradičně účastnili cestománie, která je zavedla jak jinak než do Brazílie a informace o této zemi spojené s vizuálním zážitkem v podobě krátkého dokumentu završily snahu přiblížit tuto zemi našim klientům.

Věříme, že se jim brazilský týden líbil a už se těšíme, do které země nás zavede měsíc září.

 Další článek