SeneCura SeniorCentrum Modřice

Výcvikář psů hostem SeniorCentra Modřice

Začátkem března nás navštívil Rostislav Králík, výcvikář a psovod s 20letou praxí a zkušeností vést a vychovat věrné psí společníky. Na ukázku si dovedl své dva anglické lovecké psy. Olaf a Hal působili velmi zdvořile. Hned na začátku výcvikářovi demonstrativně odběhli, aby si klienty svobodně prohlédli, avšak co si pro ně náš host došel a přivedl zpátky na vodítku, již ze svého pána a majitele nespustili oči a všechny jeho povely s poslušností plnili.

To byl, prosím pěkně, vstup. Někdy opravdu stačí dát povel najevo jen malým gestem a nepatrným pohybem, a telepatie mezi člověkem a psem a přenosem informací zapůsobí velmi rychle. O této dovednosti a schopnosti nám přišel povyprávět pan Rostislav Králík, který zřídil mimo jiné v Brně Hotel pro psy a kočky.

Zajímavé téma bylo i vyprávění o nápravě nežádoucího chování, například u psů, kteří byli týrání či skončili v psím útulku, nebo také o převýchově služebních psů. Dozvěděli jsme se něco o výukových kurzech pro majitele psů a vyslechli si vyprávění o léčitelských a terapeutických schopnostech psa, například o vycítění nemoci či předstádia onemocnění rakoviny. Názorně nám ukázal, jak pes dobře umí sloužit člověku s hendikepem na základní povely „podej, přines“. Spadl Vám ze stolu příbor a Vy se nemůžete pro něj ohnout, Váš psí společník pod dobrým vedením a výcvikem se naučí i tuto obsluhu.

Klientům se tato prezentace a psí návštěva moc líbila, protože se z ní dozvěděli spoustu nových zajímavých informací.

 Další článek