SeneCura SeniorCentrum Modřice

102 palačinek na MDŽ v Modřicích

Modřice a palačinky – to je zaklínadlo, které zkrátka skvěle funguje vždy, když se tamní aktivizační tým pustí do smažení této vcelku obyčejné pochoutky, ať už na sladko, na slano či zapečené v troubě třeba se špenátem nebo masovou náplní. No a co – obyčejná palačinka s tvarohem či marmeládou, ovocem a maximálně tak šlehačkou s topingem, říkáte si. Ne tak ovšem obyčejná pro naše modřické klienty.

Když se tak v kalendáři objevilo datum 8. března, spjatého s oslavou Mezinárodního dne žen, volba byla jasná. Co klientům připravit, aby si tento den náležitě užili? No přece naše skvělé palačinky!

Na Mezinárodní den žen jsme klientům prostě museli udělat jejich oblíbenou pochoutku – palačinku! Byť se to mnohým možná může zdát běžné a obyčejné jídlo, pro naše klienty je to výjimečná, speciální pochoutka, kterou prostě zbožňují. A tak jsme se do toho pustili. Tentokrát jsme si je připravili hned z pěti litrů mléka, tří kilogramů mouky a třiceti vajec.

U smažení stály aktivizační pracovnice Monika s Kristýnou od devíti do jedné. Celý Domov voněl jemným těstem, smaženým na kapičce oleje. A pak to mazání! Použili jsme jak domácí marmelády, tak i marmeládu pro diabetiky, aby si všichni mohli dát bez omezení a s chutí.

Už při mazání se objevili ve dveřích první nedočkavci, které přilákala známá libá vůně. Společně jsme pak s klienty aktivně hovořili o tom, jak svátek MDŽ vznikl.

Všechny hromady palačinek zmizely jako mávnutím kouzelného proutku. Zbylo jen spokojené mlaskání…

A protože v modřickém aktivizačním týmu schází mužský prvek, nádherné karafiáty rozdali modřickým klientkám k jejich velké spokojenosti tamní šikovní pečovatelé.

 Další článek